Hírek

2019. 11. 08.

A mielómás betegek európai ernyőszervezete, a Myeloma Patients Europe (MPE) - melynek a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány is tagja - és az Amgen gyógyszercég felmérést készít az európai mielómás betegek körében a tájékoztatási igényeik megértése céljából. A felmérésbe 1000 mielóma multiplexes beteget szándékoznak bevonni az alábbi országokból: Ausztria, Finnország, Franciaország, Németország, Magyarország, Izrael, Hollandia, Lengyelország, Románia, Svédország, Svájc és az Egyesült Királyság. Mivel a felmérést több országban végzik, lehetőség lesz arra, hogy az eredményeken országokra lebontott, valamint összehasonlító elemzést is végezzenek, és ennek alapján megértsék az Európa különböző részeiben élő betegek tapasztalatai közötti eltéréseket.

A MOHA célja, hogy a felmérésben minél több magyar mielóma multiplexes beteg vegyen részt, ezért kérjük, hogy ide kattintva segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével. A kérdőív anonim, kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe.

Bővebben ... »

2019. 10. 15.

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány olyan professzionális marketing és forrásteremtési (fundraiser) szakember jelentkezését várja, aki önkéntes munkájával szívesen segítené a felnőtt vérképzőszervi betegekért végzett munkánkat. Várjuk jelentkezését, ha rendelkezik: marketing és forrásteremtési tapasztalattal, a civil szervezetek működésével kapcsolatos ismeretekkel, kapcsolati rendszerrel a versenyszféra, média szereplőivel. Kérjük, hogy bemutatkozó levelét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldje el.

2019. 10. 03.
2019-ben 142 fő döntött úgy, hogy személyi jövedelemadója 1 %-ával a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítványnak (MOHA) a felnőtt vérképzőszervi betegekért végzett munkáját támogatja. A felajánlásokból befolyt 894 029 Ft-ot teljes mértékben az Alapító Okiratunkban megfogalmazott célok megvalósítására használjuk fel, ismeretterjesztő kiadványokat készítünk és betegedukációs programokkal segítjük a hiteles tájékoztatást.

2019. 09. 11.

MOHA sajtóközlemény - Vérképzőszervi Betegségek Hónapja

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa 2010-ben szeptembert a Vérképzőszervi Betegségek Hónapjának nyilvánította. A betegszervezetek már hosszú ideje szeptemberben emlékeznek meg világszerte a Limfóma Világnapról, a Csontvelődonorok Világnapjáról, a CML Világnapról és az elmúlt években Európában is elterjedtté vált ezeket az eseményeket a figyelemfelhívó hónap programsorozataként megrendezni.

Bővebben ... »

2019. 09. 01.

Kérjük, hogy a Vérképzőszervi Betegségek Hónapja alkalmából támogassa az öt éves Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítványt, hogy 2020-ban is folytatni tudjuk a felnőtt onkohematológiai betegekért végzett munkánkat! Adományát az alábbi bankszámlaszámra várjuk: Gránit Bank 12100011-10160019 A közlemény rovatba kérjük, hogy ezt írja: Támogatás

Bővebben ... »

2019. 08. 15.

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány az alábbi adománnyal támogatta a Semmelweis Egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinika, Kútvölgyi Klinikai Tömb (Kórházépület I. emelet) kúraszerű részlegének betegellátását: 1 db mobil prospektustartó betegtájékoztató kiadványoknak. Az adomány értéke: 27.815 Ft.