Hogyan segíthet?

Ha Ön egyetért a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) küldetésével és segíteni szeretné a felnőtt hematológiai betegek érdekében végzett munkánkat, az alábbi módokon teheti meg:

ÖNKÉNTES TEVÉKENYSÉG
ANYAGI TÁMOGATÁS
TÁRGYI TÁMOGATÁS
SZJA 1%

 

ÖNKÉNTES TEVÉKENYSÉG

Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) örömmel fogadja az önkéntesek jelentkezését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a +36 20 439 8645-ös telefonszámon. Személyes beszélgetés során egymást megismerve tudjuk egyeztetni elképzeléseinket, hogy milyen formában és feltételekkel tudunk együtt dolgozni.

 • BETEGTÁRSAK TÁMOGATÁSA
  A betegek gyakran szeretnének olyan sorstársakkal találkozni, akikkel kicserélhetik tapasztalataikat, megbeszélhetik a felmerülő kérdéseiket. Erre a támogató csoportjainkban lehetőség nyílik, ahol az esetek legnagyobb részében szakember is részt vesz a beszélgetésben. Ha az érintett négyszemközt (személyesen, telefonon, e-mailben) vagy facebook csoportban szeretne sorstárssal beszélgetni és ebben a MOHA segítségét kéri, betegségtípustól függően tudunk számára kapcsolatot ajánlani. Mivel ez felelősség a MOHÁ-nak és az önkéntesnek egyaránt, így ilyen feladatra kizárólag általunk jól ismert, megbízható személyt közvetítünk, aki tisztában van a kompetencia határokkal. Szintén várjuk szakemberek (pszichológus, mentálhigiénés tanácsadó, lelkigondozó, dietetikus stb.) jelentkezését is, akik tudásukkal önkéntes alapon segítenék az onkohematológiai betegeket és hozzátartozóikat.
 • BETEGTÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYOK LEKTORÁLÁSA
  Betegtájékoztató kiadványaink célja a hiteles és érthető tájékoztatás a hematológiai betegségekről, azok korszerű kezelési lehetőségeiről és a kapcsolódó témákról. Kiadványainkat nagy körültekintéssel írjuk és szerkesztjük, de komoly segítséget jelent számunkra, ha megjelenés előtt egy beteg vagy hozzátartozója, gondozója kritikus szemmel áttekinti azt és véleményezi.
 • SZERVEZÉSI FELADATOK, VENDÉGLÁTÁS
  A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány évente több alkalommal szervez nagyszabású (100-200 fős) rendezvényt és havi rendszereséggel kisebb létszámú klubdélutánokat. Önkénteseink ezeken az eseményeken fogadják, regisztrálják, eligazítják, informálják a vendégeket, illetve étellel-itallal kínálják őket. A rendezvény előtt szükséges a helyszín berendezése, díszítése, az információs anyagok összekészítése.
 • ADOMÁNYGYŰJTÉS
  Ha Ön professzionális adománygyűjtő kampányok tervezésében, kivitelezésében jártas szakember és tudásával, tapasztalatával szívesen segítené pro bono alapon a MOHA forrásteremtő törekvését, várjuk jelentkezését!
 • GRAFIKAI MUNKA, NYOMDAI ELŐKÉSZÍTÉS
  Információs anyagaink nyomdai előkészítésére, táblázatok, infografikák, egyéb grafikai munkák elvégzésére szintén örömmel várjuk az ehhez értő önkénteseket.
 • PÁLYÁZATFIGYELÉS ÉS -ÍRÁS
  A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány erőforrásai korlátozottak, szervezetünknek fizetett alkalmazottai nincsennek, így a kezdetektől kihívás számunkra, hogy értesüljünk az aktuális pályázatokról és azok anyagát a napi tevékenységünk mellett elkészítsük.
 • FORDÍTÁS
  Önkénteseket várunk angol nyelvű információs anyagok, cikkek fordítására. A fordításhoz nincs szükség speciális szaknyelvi ismeretekre, általános középszint elegendő.
 • REKLÁMTEVÉKENYSÉG
  Az önkéntesség egyik legegyszerűbb módja, ha a közösségi oldalakon csatlakozik a MOHA követőihez és rendszeresen lájkolja, megosztja híreinket. Szintén segítség, ha szórólapjainkat elviszi az Ön által látogatott hematológiai centrumba, beszél rólunk betegtársainak, kezelőorvosának. Reklámszakemberek jelentkezését is várjuk pl. 1%-os kampány felépítéséhez.

 

ANYAGI TÁMOGATÁS

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány minden rendezvénye, kiadványa, támogató csoportja stb. ingyenesen elérhető bárki számára, semmilyen anyagi ellenszolgáltatást, tagdíjat, hozzájárulást nem kérünk.
Amennyiben módjában áll, a következő módokon támogathatja a MOHA működését, céljaink megvalósítását:
• Alkalmi anyagi támogatást nyújthat általános és az Alapító Okiratunkban foglalt konkrét célokra
• Rendszeres anyagi támogatást nyújthat általános és az Alapító Okiratunban foglalt konkrét célokra
Bármilyen nagyságrendű adományt hálásan köszönünk!
Javasoljuk a kisebb összegű, de rendszeres adományozást, amit bankjánál előre be tud állítani. Az állandó átutalási megbízás egy adott összeg átutalása egy célszámlára rendszeresen, pl. havi gyakorisággal. Az állandó átutalási megbízás előnye, hogy nem kell minden átutaláskor külön megbízást adni, a bank automatikusan teljesíti azt, az első megbízásnak megfelelően. Természetesen a megbízást meg is lehet változtatni akár személyesen, telefonon vagy interneten.
MOHA bankszámlaszám: Gránit Bank 12100011-10160019

TÁRGYI TÁMOGATÁS

Tárgyi támogatást (használt ruha, bútor stb.) nem tudunk fogadni, mivel azok szétosztására nem áll rendelkezésünkre erőforrás (nincs irodánk, alkalmazottunk stb.). Ilyen esetben javasoljuk a természetbeni adományokat is fogadó civil szervezetek vagy az adományboltok megkeresését.
Amennyiben Ön az anyagi támogatását nem pénzben szeretné átadni a MOHÁ-nak, hanem pl. kórház számára vásárolna orvosi műszert, egyéb tárgyi adományt, szívesen segítjük a felek összekapcsolását és a beszerzés lebonyolítását.

SZJA 1%

Minden évben lehetőség van arra, hogy Ön rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak vagy a kiemelt előirányzatnak. Amennyiben a civil szervezeteknek adható 1%-ot a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítványnak kívánja felajánlani, kérjük, hogy bővebb információért kattintson ide.
Amennyiben Ön nem adózik, segítheti a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítványt azzal is,

 • hogy családjában, ismeretségi körében felhívja a figyelmet erre a támogatási lehetőségre,
 • a közösségi oldalakon megosztja felhívásunkat.