Házirend az őszi MOHA rendezvényeken

2020. 07. 10.

A MOHA Kuratóriuma folyamatosan figyelemmel kíséri a közegészségügyi helyzetet, a COVID-19 fertőzések számának alakulását és az aktuális információk ismeretében hozzuk meg döntéseinket a MOHA programokról. Reményeink szerint az őszre halasztott (Mielóma Információs Nap) és az eleve őszre tervezett programjainkat (Limfóma Világnap, CML Világnap, MPN Nap stb.) a szokott módon meg tudjuk tartani. Jelenleg folynak a rendezvények előkészületei, hiszen ezek jelentős munkával járnak, de készek vagyunk akár az utolsó pillanatban is újratervezni a kivitelezés módját. Legfontosabb szempont a vendégek, előadók, önkéntesek egészsége, ezért az alábbi biztonsági szabályok bevezetéséről döntöttünk a rendezvények kapcsán.

 • A vendégek maximális létszámát az aktuális közegészségügyi helyzet függvényében határozzuk meg, erről honlapunkon, közösségi oldalunkon, az egyes rendezvények hirdetésénél tájékoztatást nyújtunk. A létszámkorlát célja, hogy elkerüljük a zsúfoltságot és a helyszínt biztonságos módon tudjuk berendezni (pl. székek közötti távolság).
 • A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött az https://onkohemat.hu/ oldalon. Csak az előre meghatározott létszámkeretig van lehetőség a regisztrációra. Előzetes online regisztráció nélkül nem tudunk vendégeket fogadni. Akik a létszámkorlát miatt nem tudnak részt venni a rendezvényen, azok az https://onkohemat.hu/ oldalon utólag tudják megtekinteni az előadásokat.
 • Kérjük, hogy csak akkor vegyen részt a rendezvényen, ha egészségesnek érzi magát.
 • Kérjük, hogy ne vegyen részt a rendezvényen, ha a COVID-19 tüneteit (láz, köhögés, légszomj, nehézlégzés stb.) tapasztalja magán, az elmúlt két hétben koronavírusos beteggel érintkezett, az elmúlt két hétben koronavírussal fertőzött területen járt vagy onnan érkező személyekkel érintkezett. Tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/
 • Ha Ön vérképzőszervi beteg, akkor egyeztessen kezelőorvosával, hogy az itt felsorolt biztonsági szabályok ismeretében az Ön esetében van-e kockázata a rendezvényen való részvételnek, főként akkor, ha jelenleg kezelés alatt áll.
 • Érkezéskor sebészi maszkot adunk a vendégeknek ajándékba és kérjük, hogy a rendezvény alatt folyamatosan viseljék. A helyszínen a kihelyezett plakátok nyújtanak tájékoztatást a helyes maszkviselésről.
 • A vendégeket kérjük, hogy tartózkodjanak a szokásos üdvözlési formáktól (kézfogás, puszi) és a lehetőségekhez képest tartsák be a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályokat.
 • A regisztrációnál nem kérünk a vendégektől saját kezű aláírást a jelenléti ívre, elég bemondani a nevet és kollégáink fogják rögzíteni a megjelenést.
 • Fokozottan ellenőrizzük a mosdók állapotát, hogy a szappannal-vízzel történő kézmosás folyamatosan biztosított legyen.
 • A regisztrációs asztalnál kézfertőtlenítőt helyezünk ki.
 • A személyes kontaktus elkerülése érdekében nem nyújtunk át konferencia szatyrot a vendégeknek. A betegtájékoztató kiadványokat, szórólapokat a regisztrációs asztalon fogják találni, ahonnan igény szerint tudják elvenni az anyagokat.
 • Az online értékelőlapot a vendégek a rendezvény után e-mailben fogják megkapni, amit anonim módon ki tudnak tölteni.
 • Az előadóterem adottságaihoz képest törekszünk a természetes szellőztetésre, a légkondicionáló berendezés tisztántartására kérjük a helyszín üzemeltetőjét.