Tervezett MOHA programok 2020-ban

2020. 05. 01.

A koronavírus miatt kialakult és folyamatosan változó közegészségügyi helyzetet mérlegelve a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány Kuratóriuma úgy döntött, hogy az általunk képviselt onkohematológiai betegek védelme érdekében 2020. március 10-től a személyes találkozással járó rendezvényeinket bizonytalan időre felfüggesztjük. A nagy érdeklődésre tekintettel betegtámogató csoportjaink találkozóit (Limfóma Támogató Csoport, Mielóma Támogató Csoport, CML Támogató Csoport stb.) áprilistól online formában folytatjuk. Az online programok látogatottsága meghaladta várakozásainkat, örömünkre még az idősebb korosztály is sikeresen tudott alkalmazkodni a rendkívüli helyzethez és az új formához.

A nagyszabású rendezvényeinket (információs napok, világnapi rendezvények) őszre halasztottuk. Reményeink szerint ekkor már lehetőség lesz a programokat a szokott módon megtartani. Mivel ezek a rendezvények jelentős előkészületet igényelnek, így a szervezési munkákat megkezdtük/folytatjuk. Legfontosabb szempont a résztvevők egészsége, ezért több opció van a lebonyolításra, melyek a következők:

- Ha a kormányzat engedélyezi a rendezvények megtartását és az egészségügyi szakemberek is biztonságosnak ítélik azt a betegek szempontjából, akkor a szokott módon rendezzük meg az eseményeket.

- Ha a kormányzat engedélyezi a rendezvények megtartását, de az egészségügyi szakemberek fokozott óvatosságot javasolnak, akkor az eseményekre létszámkorlátot szabunk meg, az ülőhelyeket a szokottnál távolabbra tesszük egymástól, a bejáratnál maszkot osztunk a résztvevőknek és előírjuk ennek használatát.

- Ha a kormányzat nem engedélyezi a rendezvények megtartását, akkor az eseményt online formában/streamingelve tartjuk meg.

 

A rendezvényeket valamilyen formában mindenképp megtartjuk, a fentebb felsorolt opciók közül augusztusban, az akkori helyzet ismeretében választjuk ki, hogy melyik a legbiztonságosabb a betegek számára.

 

Tervezett MOHA programok 2020-ban:

 

Mielóma Információs Nap

2020. szeptember 4., péntek, Benczúr Hotel

 

Limfóma Világnap

2020. szeptember 12., szombat, Benczúr Hotel

 

CML Világnap

2020. szeptember 19., szombat, Benczúr Hotel

 

ITP rendezvény

2020. szeptember 26., szombat, Benczúr Hotel

 

Mieloproliferatív Betegségek Napja

2020. október 17., szombat, Gellért Hotel

 

Masztocitózis Világnap

2020. október 20., kedd, Benczúr Hotel