Legyen Ön is MOHA támogató!

2019. 09. 01.

Kérjük, hogy a Vérképzőszervi Betegségek Hónapja alkalmából támogassa az öt éves Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítványt, hogy 2020-ban is folytatni tudjuk a felnőtt onkohematológiai betegekért végzett munkánkat! Adományát az alábbi bankszámlaszámra várjuk: Gránit Bank 12100011-10160019 A közlemény rovatba kérjük, hogy ezt írja: Támogatás

Mit csináltunk 2018-ban?

A vérképzőszervi betegek hiteles tájékoztatása céljából négy nagyszabású orvos-beteg találkozót (Mielóma Információs Nap, Limfóma Világnap, CML Világnap, MPN Nap) és tizenöt klubdélutánt szerveztünk, ingyenes programjainkon közel 1000 fő vett részt.

Elindítottuk a krónikus limfoid leukémiáról szóló tematikus honlapunkat, megújult a mieloma.hu oldalunk és a Vérképzőszervi Betegségek Hónapjához kapcsolódó 3X21 napos facebook kampányunkkal (limfóma, CML és MPN témákban) elnyertük az Innovatív Gyógyszergyártók Országos Egyesülete által indított „Nekem szól!” egészségértést segítő pályázaton „Betegszervezetek” kategóriában a harmadik helyezést.

A MOHA TÉVÉ youtube csatornánkon már több mint 100 betegedukációs videó érhető el, a MOHA Baráti Kör levelezőlistán pedig közel 1000 érdeklődővel állunk kapcsolatban.

Honlapunkon elindítottuk az online mentálhigiénés tanácsadást, melynek keretében onkohematológiai betegek és hozzátartozóik kérhetnek e-mailben segítséget szakembereinktől anonim módon, ingyenesen.

Nyomtatott betegtájékoztató füzeteink a rendezvényeinken, klubdélutánjainkon, az együttműködő orvosok jóvoltából és az országban működő betegklubok révén kerültek az érintettekhez.

A Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának egy olyan EKG készüléket vásároltunk, amely lehetőséget nyújt a szívizom repolarizációjának automatizált vizsgálatára, mivel számos hematológiai gyógyszer ezt a folyamatot zavarja meg. Négy darab hűtőszekrényt vásároltunk a betegszobákba, ezzel is segítve a bent fekvő betegek kényelmét.

Részt vettünk adatvédelmi, gyógyszerkommunikációs, retorikai képzéseken és mi is több helyen tartottunk előadást a MOHA tevékenységéről. Ernyőszervezeteink éves kongresszusain hasznos információkkal gazdagodtunk a korszerű kezelési lehetőségekről, tanácsadó testületi üléseken pedig elmondhattuk tapasztalatainkat az onkohematológiai betegútról.

Kérjük, hogy munkánk alaposabb megismeréséhez olvassa el éves beszámolóinkat!