A weboldal böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához.

MOHA-MRL megállapodás a betegekért

2016. szeptember 08.

Dr. Bittner Nóra, a Magyar Rákellenes Liga elnöke és Kéri Ibolya, a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány elnöke örömmel tudatják, hogy egymás szakmai munkájának kölcsönös elismerése és nagyrabecsülése kifejezéseként a következőkben állapodtak meg.

 

A Magyar Rákellenes Liga a hazai rákellenes mozgalom elsők közt alapított civil szervezete, mely 25 éve szolgálja az onkológiai betegeket. A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány kifejezetten a hematológiai betegek támogatása céljából létrejött civil szervezet. A két betegkör tekintetében számos kérdésben szembesülünk hasonló problémákkal, így ezeken a területeken egymást erősítve kívánunk fellépni, különös tekintettel a betegek minél gyorsabb és átláthatóbb gyógyszerhez jutására, a bizonyítékokon alapuló orvoslás iránti bizalom megerősítésére, a centrumok kérdésére.

Figyelemfelhívó és betegedukációs tevékenységünket nagyszabású rendezvények, világnapi események szervezésével végezzük. A Magyar Rákellenes Liga kiemelt fontosságú rendezvénye minden évben a Rák Világnap és a Nemzeti Rákellenes Nap, míg a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány hagyományosan a Limfóma Világnapon szervez ismeretterjesztő programot.

Megállapodásunk értelmében a két szervezet a jövő évtől ezeken a napokon nem szervez párhuzamos eseményt, ezzel is segítve egymás munkáját és elkerülve a megosztottság látszatát. Programjaink a meghirdetett módon bárki által látogathatók, így azokra a partnerszervezet tagjait, az alapszervezeteket, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

moha liga megallapodas.2

Vissza

NEMZETKÖZI ERNYŐSZERVEZETEINK