A weboldal böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához.

Folytatódik az „Élettörténetek”

2016. augusztus 17.

A 2015-ös Limfóma Világnap alkalmából szervezett Orvos-Beteg Találkozón került bemutatásra az a betegtájékoztató film, amely a limfómák gyógyításának új lehetőségeit ismerteti közérthető módon neves szakemberek közreműködésével. A film nagy sikert aratott a betegek és a hozzátartozók körében egyaránt, a visszajelzések szerint sokan merítettek belőle erőt a kezelések nehéz pillanataiban. Ezért a stáb úgy döntött, hogy tovább követi a szereplők sorsát, hogy hiteles képet kapjunk a limfómás betegségekkel való küzdelem folyamatáról.

 

Az idei évben újra a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítványt érte az a megtiszteltetés, hogy bemutathatja az „Élettörténetek II.” filmet a Limfóma Világnapon, szeptember 15-én Debrecenben. Az ősbemutatót követően a film második része is megtekinthető lesz honlapunkon. Reményeink szerint a betegtájékoztató filmek segítséget nyújtanak minden érintettnek és laikus érdeklődőnek, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak a szóban forgó betegségtípusokról és az új terápiás lehetőségről.

A limfóma a nyirokrendszer rosszindulatú megbetegedése, melynek során a limfociták (fehérvérsejtek) korlátlanul osztódnak és nem pusztulnak el megfelelő mértékben. Érintheti a nyirokcsomókat, a lépet, a csontvelőt, a vérképzőrendszert és más szerveket is. Két nagy csoportja van, a Hodgkin- és a non-Hodgkin limfóma, amelyek további altípusokra oszthatóak. Az ún. B-sejtes limfómák teszik ki a megbetegedések háromnegyedét és ezek kezelésében, a köpenysejtes limfóma és a krónikus limfoid leukémia gyógyításában történik napjainkban a legnagyobb előrelépés. A lezajlott klinikai vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a visszaeső, a más, szokásos terápiára nem reagáló betegek esetében is sikerrel alkalmazható az új gyógymód.

 

 

Vissza

NEMZETKÖZI ERNYŐSZERVEZETEINK