A weboldal böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kutatás a negatív életesemények hatásairól

2015. február 24.

Lábadi Anett, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzős pszichológus szakos hallgatója egy izgalmas kutatási témával kapcsolatosan kérte a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány segítségét.

 

Az egyetem Pszichológia Intézetének keretén belül működik egy kutatócsoport, amely az embereket ért életesemények és ezen egyedi epizódok történetként való elmesélése közötti kapcsolat feltárására vállalkozik. Olyan egészséges vagy gyógyult személyeket keresnek, akik szívesen vennének részt a vizsgálatukban. A kérdőívre adott válaszok hozzásegítenék a kutatókat ahhoz, hogy az életesemények hatását minél jobban megértsék és ezáltal segítséget tudjanak nyújtani a nehéz élethelyzetbe kerülő embereknek.

A Lábadi Anett által vezetett kutatói szál a sikeres feldolgozást helyezi a középpontba, amely egyben a szakdolgozatának a témája is. Így olyan személyeket keres, akik sikeresen megküzdöttek egy negatív élethelyzettel vagy eseménnyel.

A vizsgálat két részből áll: az elsőben egy kb. 30 percet igénybe vevő kérdéssor kitöltésére kerül sor. A második részben pedig arra kérik a résztvevőket, hogy írásban meséljenek el egy történetet, életük legnegatívabb eseményét. Mindez egy online felületen történik, így bárhol és bármikor megválaszolható a kérdéssor.

A kutatásban való részvétel név nélkül, anonim módon történik, a személyes felismerhetőség jegyeinek titokban tartásával. Ennek megfelelően visszajelzést sem áll módjukban adni az egyes résztvevőknek. Az eredményeket harmadik fél számára nem adják ki, azok feldolgozását kizárólag ezen kutatás keretében végzik az etikai irányelvekkel összhangban.

A kérdőív elérhető itt:
https://docs.google.com/forms/d/1YqZGeQ9D-n86hjR7kvwrp7RWTjpg-9nPjmqrchKXaeE/viewform
Bővebb információ a kutatásról:
Lábadi Anett: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza

NEMZETKÖZI ERNYŐSZERVEZETEINK